Dondurulmuş ürünler diyet yapanlara büyük kolaylıklar sağlar; Katkısız ve doğal olarak hazırlanmıştır.Zeytin yağlı yaprak sarma diyetisyenlerin listesinde önerilmektedir.

  • Dondurarak saklama en doğal saklama şeklidir.Hiç bir koruyucu maddeye ihtiyaç duyulmaz.
  • Dondurma işlemi gıdaların kalite, tat, koku ve besin değerinin en iyi korunduğu gıda saklama yöntemidir.
  • Dondurma işlemi sayesinde gıdaların içerdikleri su, buz kristallerine dönüşerek bozulmasına yolaçan mikroorganizmalar yaşayamamakta, kimyasal ve biyokimyasal değişmeler asgariye indirilerek gıdaların en doğal haliyle korunması sağlanmaktadır.
  • Sunduğu avantajlar;
  • Dondurulmuş gıdalar katkı maddesi içermemektedir.
  • Uygun ortamlarda uzun süre bozulmadan kalabilir.
  • Yıkanmış, ayıklanmış ve pişirmeye hazır halde tüketime sunulduklarından özellikle çağımızın hız gerektiren yaşamı için pratik bir gıda maddesidir. 
 
  • En çok dondurulmuş ürün tüketen ülkeler,yaşam kalitesinin yüksek, insan ömrünün uzun olduğu ülkelerdir.
Ülkelerin kişi başı ortalama yıllık tükettiği donmuş gıda miktarı
  • ABD: 45 kg.
  • İsveç: 41,3 kg.
  • İngiltere: 34 kg.
  • Fransa :29 kg.
  • Almanya: 25 kg.
  • İtalya: 8 kg.
  • Türkiye: 0,5 kg.
Kaynak:İTO

Dondurulmuş ürünler -18 derecede saklandıkları için gıdalarda çürümeye sebep olan mikroorganizmaların üremesi bunun sonucunda ürünlerin bozulması besin değerlerinin kaybolması mümkün değildir.

Ürünleri dondurarak saklama en doğal saklama şeklidir.Hiç bir korucu maddeye gerek olmaz.

Dondurulmuş ürünlerin besin değerleri en az taze ürünlere eş değerdir.

Dondurulmuş ürünler -18 °C de son kullanma tarihine kadar (1 yıl) saklanabilir.

Alye marka donmuş sarma ve dolmalar buzu çözülmeden doğrudan pişirlebilir.

Alye marka sarma ve dolmalar özel ambalajları sayesinde hiç zahmet etmeden kolayca hazırlanabilecek şekilde satışa sunulmuştur.2 dakika gibi çok kısa bir zamanda ürünlerimiz pişmeye hazır hale gelebilmektedir.Üstelik mutfak tecrübesi  olmayanlarda kolaylıkla ürünlerimizi usta aşçı kıvamında hazırlayabilmektedir.